En gröt gjord på hirs och helt bovete. En god rackare att variera havregrynsgröten med när man har lite mer tid. Eller gör ett storkok och ät denna även då tiden är knaper.
 

Jag brukar höfta ner lite av varje, det är inte så noga... men för den som vill ha lite vägledning:
Ca 4 portioner
* 1 1/2 dl hirs
* 3 dl helt bovete
* dubbla mängden vatten
 
1. Koka upp hirsen (det står anvisningar på paketet)
2. Skölj boveten under hett vatten, sedan med kallt vatten (står anvisningar på paketet). Jag brukar hälla över hirsen på boveten när de kokat upp o sedan skölja båda samtidigt under kallt vatten.
3. Koka tillsammans med ca dubbla mängden vatten på medelvärme i ca 20-30 min. 
4. Ät tillsammans med sylt och/eller bär och valfri mjölk. Idag blev de tinade lingon, solroskärnor, gojibär, chiafrön och havremjölk.
 
Jag förstår om denna gröt låter mäckig med sina flerstegs-sköljningar och uppkok och allt. Men det tar ca 2 minuter extra, så det är ingen ursäkt att inte testa den! ;)
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej