Igår sprätte den latinamerikanska ådran till hos mig, det snurrade runt quesadillas, tacos och fajitas i huvudet! Så det var bara till att leta upp ett recept och försöka sig på detta!
     Som vanligt har jag svårt att hålla mig till receptet, speciellt när det står i vikt och inte i dl mått, så det blev till att improvisera lite, men tycker att dom blev rackarns goda för att vara första gången!
 
* 2 msk fiberhusk
* 1/2 dl rismjöl
* 1 1/2 dl majsmjöl
* 1 tsk bakpulver
* 4 dl vatten
* en nypa salt
* majsmjöl till utbakning
 
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vattnet. Rör om och låt stå i ca 10-15 minuter, så fiberhusken får dra till sig vätskan.
     Beroende på hur stora bröd man vill ha får man dela upp degen i ca 8-10 delar. Platta ut på mjölat bakbord, stek i en torr stekpanna på hög värme några minuter på vardera sida.
     Lägg dom sedan på en tallrik med en handduk över så dom inte blir torra.
 
Majsmjöl, Naturligt glutenfritt, Tortillas,

Kommentera

Publiceras ej