
Igår sprätte den latinamerikanska ådran till hos mig, det snurrade runt quesadillas, tacos och fajitas i huvudet! Så det var bara till att leta upp ett recept och försöka sig på detta!
Som vanligt har jag svårt att hålla mig till receptet, speciellt när det står i vikt och inte i dl mått, så det blev till att improvisera lite, men tycker att dom blev rackarns goda för att vara första gången!
* 2 msk fiberhusk
* 1/2 dl rismjöl
* 1 1/2 dl majsmjöl
* 1 tsk bakpulver
* 4 dl vatten
* en nypa salt
* majsmjöl till utbakning
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vattnet. Rör om och låt stå i ca 10-15 minuter, så fiberhusken får dra till sig vätskan.
Beroende på hur stora bröd man vill ha får man dela upp degen i ca 8-10 delar. Platta ut på mjölat bakbord, stek i en torr stekpanna på hög värme några minuter på vardera sida.
Lägg dom sedan på en tallrik med en handduk över så dom inte blir torra.

Majsmjöl,
Naturligt glutenfritt,
Tortillas,
Kommentera