
En krispig variant av Coleslaw med granatäpple. När det får stå och dra över natten blir den extra glad!
I det här receptet kommer jag inte ge några mått på hur mycket av varje, man får helt enkelt ha i så mycket man själv vill.
* Vitkål
* Morötter
* Äpplen
* Granatäpple
Majonäs/Röran:
* 1 Äggula
* 1 dl god Olja
* Salt, peppar och dijonsenap om man vill.
* Spä ut med lite vatten
* Sen kan man hälla i lite havregrädde om man vill också
Riv alla grönsaker och äpplena i valfri storlek, gör majonäs (eller använd köpt majonäs) och krydda. Sen är det vara röra runt =) Granatäpplet ska självklart i också
Tips: dela granatäpplet på mitten, håll i ena halvan med den skurna sidan ner, alternativt lägg den mot skärbrädan med den skurna sidan nedåt. Ta sen något hårt och ganska platt och stort, en träslev eller liknande. Banka på utsidan av granatäppelhalvan, så kommer kärnorna flyga ut (det kan skvätta en del saft).
Colewslaw,
Granatäpple,
Vitkål,
Äpple,
Kommentera