Lördagsbrunchen kan nu sällskap av de här små godingarna, scones med aprikos i!
 
4 stycken
* 1 dl Rismjöl
* 1 dl Majsmjöl
* 1 tsk bakpulver
* en nypa salt
* en knivsudd vanlijpulver (alt. 1 tsk vanlijsocker)
* 2 msk kokosfett, madelsmör eller jordnötssör
* 2 dl Kokosmjölk
* 6 st aprikoser
 
1. Blanda alla torra ingredienser, rör ner smöret och finfördela runt det.
2. Fickhacka aprikoserna, häll i dem tillsammans med mjölken och rör runt till en jämn och lös smet.
3. Klicka ut 4 högar på en plåt, ställ in i ugnen 225 grader i ca 10-12 minuter.
 
När de får svalna så håller de ihop bättre, men generellt så går dessa sönder mycket lättare än vanliga scones. Men det får det vara värt för dessa små gobitarna! Men akta er, de är mäktiga! 
 
 

Kommentera

Publiceras ej