En lite höstig gratängaktig variant gjorde sig helt rätt såhär på vårkanten!
 
* 4-500 g Hjortfärs (eller valfri färs)
* 1 gullök
* 2 vitlöksklyftor
* Några rotfrukter, idag blev det morot, palsternacka och persiljerot
* 1 -2 dl Havregrädde
* Salt, peppar, paprikapulver, valfri buljong (eller vilka kryddor som helst egentligen)
 
1. Hacka lökarna och stek dem tillsammans med färsen och kryddor
2. Hacka upp rotfruktgrönsakerna i valfri storlek och form.
3. Varva köttfärsen med grönsakerna i en ugnsform, häll över havregrädden.
4. Om man vill toppa med något så är de bara köra på, exempel ost av något slag, solrosfrön, pumpakärnor.
5. In i mitten av ugnen ca 200 grader runt 30-40 minuter eller till rotfrukterna är klara.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej