Jag har helt och hållet blivit kär i scones! Från att för mitt liv inte förstå meningen med dessa torra, syrliga och samtidigt söta små brödbitsaktiga saker, till att med glädje stå och knvickt vispa ihop den ena sconesröran efter den andra. Kan bara bero på att ett under har skett när jag sluta äta gluten, alternativt att jag bara blivit mindre kräsen eftersom mycket av allt glutenfritt är rätt torrt. Eller, för att jag råkat ändra reseptet från scones till typ-scones relativt grovt.
 
Två stycken
* 1 dl rismjöl (gärna fullkorn)
* 1 dl amaranthmjöl eller bovetemjöl
* 1 msk kokosolja (alt. mandelsmör eller jordnötssmör)
* 1 1/2 tsk bakpulver
* nypa salt
* 1 ägg
* 1/2 dl havremjölk (eller valfri mjölk)
* 1 mellanstor finriven och urkramad rödbeta
 
1. Rör ihop de torra ingredienserna, fördela ut smöret, häll i ägg och mjölk och rör runt till en smet.
2. Häll sist i rödbetan och rör runt. Har man i rödbetan samtidigt som det andra blir hela smeten rödbrun, de smakar iof fortfarande gott, men de blir härligt spräckliga om rödbetan rörs i sist.
3. Klicka ut smeten i två högar, "degen" ska vara mer smet än deg men ändå kunna ligga kvar i en hög utan att rinna ut.
4. Stoppa in i ugnen i 12 minuter, ca 200 grader.
 

Kommentera

Publiceras ej