
Finns det något mumsigare än att göra plättar en halvtidig morgon?!
Dom här plättarna är gjorda på bovetemjöl, hittade det i matbutiken i helgen så tänkte jag skulle testa och se hur det var att använda det. Resultatet blev bra, konsistensen blev bra och eftersom de inte är så söta kan de gott ta plats på en brunch eller som ett matigare mellanmål.
* 1 msk fiberhusk
* 1 dl bovetemjöl
* 1 tsk Chiafrön
* 1/2 dl hampafrön
* 2 /2 dl kallt vatten
* 3 ägg
* en nypa salt
Blanda alla torra ingredienser, häll i vattnet och rör runt till en jämn smet. Kläck i äggen och rör ner dem.
Smeten blir ganska tjock i jämförelse med en pannkaksmet, känner man att man vill kan man experimentera och hälla i lite mer vatten. Men risken är att de inte håller ihop om man har i för mycket.
Stek i en panna på rätt hög värme någon minut på vardera sida.
Tips! Testa att ha i kardemumma eller kanel i smeten, eller varför inte lägga i några färska blåbär!
Bovete,
Hampafrön,
Plättar,
Proteinplättar,