
En förvånansvärt snabb pizzadeg som blev lite mer lik en panpizza än en sådan där vanlig knaprig pizza. Men det tyckte jag var lite charmen med denna lilla goding.
En långpanna eller två pizzor.
* 25 g jäst
* en nypa salt eller två
* en nypa socker
* 1/4 dl olivolja
* drygt 1 1/2 dl fingervarmt vatten
* 1 1/2 dl majsmjöl
* 1 1/2 dl rismjöl
0. Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda salt, socker, jäst, olja och vatten tills jästen löst sig.
2. Häll ner mjölet i omgångar och vispa med elvisp i flera minutrar.
3. Bred ut den smetiga degen eller den degiga smeten (beroende på hur man vill se på den) på en eller två bakplåtspapper, väldigt tunt. Nagga bottnarna och låt jäsa i 20 minuter på en dragfri och gärna lite halvvarm plats.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 5 minuter.
5. Låt svalna lite och ha sedan på vilken fyllning du än vill. Vi valde att ha rökt kalkon, svamp, tomat, paprika och svarta oliver. Självklart är en god tomatsås inte att förglömma! Grädda sedan i 250 grader i nedre delen av ugnen. Njuut!
Glutenfritt,
Naturligt glutenfritt,
Panpizza,
Pizza,
Kommentera